Aby krém lépe ztuhnul, můžeme přidat trochu želatiny v prášku nebo vanilkového pudinku.
Budete potřebovat
Na korpus:
250 g máslových sušenek
125 g másla
Na krém:
600 g žervé
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g zakysané smetany
1 lžička citronové šťávy
Na polevu:
100 g cukru moučka
3 lžíce propasírovaných mražených malin
trochu limetkové šťávy
Na zdobení:
150 g malin
40 g cukru krystal
15 g hořké čokolády
Postup:
1. Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Těsto ze sušenek namačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem a vychladíme v lednici.
2. Mezitím vyšleháme dohladka žervé. Přidáme moučkový i vanilkový cukr, zakysanou smetanu a citronovou šťávu a opět ještě pořádně prošleháme. Hotový krém nalijeme na sušenkový podklad a necháme 5 minut odstát.
3. Na polevu si musíme nejdříve rozmrazit maliny a rozmixovat je. Pak odebereme 3 lžíce malinové kaše a smícháme ji s moučkovým cukrem a několika kapkami limetkové šťávy. Pokud je poleva příliš hustá, přidáme lžíci malin.
Je-li moc řídká, přidáme ještě trochu moučkového cukru. Potom s ní přelijeme ztuhlý krém na korpusu a necháme vychladnout.
4. Na konec dort dozdobíme malinami, cukrem a rozpuštěnou čokoládou. Necháme alespoň 1 hodinu ztuhnout v lednici.