Suroviny:
400 g tapiokové mouky
65 g parmazánu
65 g čedaru
2 vejce
3 lžičky soli
4 lžíce olivového oleje
300 ml plnotučného mléka
Postup:
V rendlíku zahřejte mléko s olejem a solí. Jakmile se začne vařit, stáhněte ho z plamene a prozatím dejte stranou. Do velké mísy nasypte tapiokovou mouku a postupně do ní zapracujte ohřáté mléko. Směs zakryjte utěrkou a nechte vychladnout.
Poté přidejte vejce a vypracujte hladké těsto. Na závěr přisypejte nastrouhaný parmazán a čedar a vše dobře prohněťte.
Pomocí dvou lžic vytvářejte bochánky a ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud nezískají krásně zlatavou barvu. Trvá to asi 20 minut.
Tip!
Těsto před pečením můžete vložit do formy na muffiny.
Teda sýrový kuličky jsou moje slabost. A ještě k tomu brazilský! To jsem nikdy nezkoušela, ale vypadá to celkem jednoduše. Doma mám tapiokovou mouku, tak to zrovna vyzkouším.