Jeho sladkokyselá chuť vás příjemně překvapí.
Suroviny:
4 jablka
šťáva z 1/2 citronu
2 vanilkové cukry
1 lžička mleté skořice
2 badyány na ozdobu
100 ml smetany ke šlehání
2 lžíce mandlových lupínků
3 kostičky mléčné či hořké čokolády
Postup:
Jablka si nakrájejte na menší kostičky, lehce je zakapejte citronovou šťávou a smíchejte je s vanilkovým cukrem a lžičkou mleté skořice. Nechte je odležet při pokojové teplotě dvě hodiny.
Vyšlehejte si smetanu s cukrem. Připravte si servírovací skleničky. Dospodu dejte tři až čtyři lžičky jablek se skořicí, na ně navrstvěte vyšlehanou smetanu.
Tu dozdobte trochou jablek, badyánem, lehce orestovanými mandlovými lupínky a nastrouhanou čokoládou.
Náš tip: Na ozdobu lze použít i ořechové müsli.
uau, to musi byt dobrota! semka na to slinta. urcite to zkusim, děkujem za recept 🙂
Recept vypadá super, jednoduchý a přitom originální! Těším se, že ho vyzkouším. Díky za tip na skvělý dezert.