Není to tradiční pokrm, ale díky kopřivám a dalším jarním bylinkám se tohle slané pohoštění na velikonoční stůl skvěle hodí.
Potřebujete:
✿ 1 balení listového těsta
✿ 150 g tvrdého sýru
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 lžičku bylinkové soli
✿ 5 hrstí lístků kopřivy
✿ 3 hrsti různých bylinek (libeček, jitrocel, koriandr…)
✿ 1 svazek pažitky
✿ 1 svazek petrželky
✿ 1 vejce
✿ olej
1. Všechny bylinky operte, nechte oschnout a nasekejte. Sýr nastrouhejte. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte. Na troše oleje osmahněte cibuli, pak přidejte česnek a minutu restujte.
2. Do mísy k bylinkám přimíchejte osmaženou cibulku s česnekem, bylinkovou sůl a promíchejte. Rozválejte těsto, posypejte ho strouhaným sýrem a na něj dejte vrstvu bylinkové směsi. Zaviňte těsto do rolády a nakrájejte ji na kolečka.
3. Šneky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Dejte péct do trouby asi 20 minut při 180 °C.
jo vypadá to zajimavě ale kopřivy? to snad ne, já mám radši klasiku. no každopádně zkusim možná bez nich 😀
Ahojky, článek super inspirativní! Nemůžu se dočkat, až to vyzkouším na Velikonoce. Miluju experimentování s bylinkami, takže to bude super. 🙂