Čím nejvíce potěšíte svá vnoučata? Když jim připravíte obrovský hamburger plný šťavnatého masa.
Ingredience:
250 g krkovice
1 hrnek nastrouhaného zelí
1 nastrouhaná mrkev
3 lžíce majonézy
sůl, pepř
2 lžíce sladkokyselé omáčky
2 housky na hamburger
rostlinný olej
Postup:
Krkovici si osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 150 °C asi na hodinu a půl. Pak natrhejte vidličkou. Nastrouhané zelí a mrkev smíchejte se třemi lžícemi majonézy.
Natrhané maso promíchejte se sladkokyselou omáčkou. Bulky podélně rozpulte a nasucho opečte na pánvi. Housku můžete taktéž potřít trochou majonézy. Pak ji naplňte trhaným masem, navrch dejte zelný salát.
Náš tip: • Vyjímat se bude vedle dozlatova usmažených hranolků.
Vypadá to skvělě, jen si nemyslím, že mám v kuchyni na takový recept talent. Ale proč to nezkusit, že? Vyšší šance, že mi to děti spapají než zeleninu samotnou.
Jak slintám! Nejvic se mi libi kdyz si clovek muze sam udelat takovy burgos doma. A to trhany masicko, mmmm. Musim vyskouset!