Lišky jsou velmi vděčné houby. Navíc zachutnají i těm, kdo jinak houby vůbec nejedí.
Ingredience:
1 vepřová panenka
hrst čerstvých lišek (a pár dalších na lehké orestování)
250 ml smetany ke šlehání
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Postup:
Panenku si osolte, opepřete a potřete olejem. Na pánvi ji zprudka orestujte ze všech stran. Přendejte ji do alobalu, důkladně ji zabalte a dejte péct na 200 °C zhruba 13 minut, pro jistotu stále kontrolujte.
Do výpeku z pánve přidejte nakrájené lišky a orestujte je. Zalijte je smetanou a přidejte spoustu čerstvě nadrceného pepře a sůl. Omáčku rozmixujte dohladka. Na závěr si v pánvi orestujte ještě pár lišek vcelku.
Opět je nezapomeňte dochutit solí a pepřem a zakápnout trochou olivového oleje. Panenku podávejte nakrájenou na špalíčky a přelitou liškovou omáčkou dozdobenou restovanými liškami.
Obdivuji, jak tento recept využívá lišky – houby, které jsou nejen chutné, ale i velmi zdravé. V kombinaci s vepřovou panenkou to musí být vyvážené jídlo plné chutí. Inspirativní.
Zajímavý recept, určitě vyzkouším. Docela mě překvapuje, jak jednoduchá příprava s tak dobrou ingrediencí jako jsou lišky může vytvořit něco tak lahodného. Děkuji za sdílení!
To vypadá na fakt dobrý jídlo, musím se přiznat, že jsem nikdy lišky nezkoušela, ale váš recept vypadá jednoduše a chutně. Jdu do toho!
Tak tohle musim vyzkoušet! Miluju experimentování s jídlem a lišky zbožňuju, takže to bude mega. Díky za tip 😉
Mega! Mám ráda když se dozvím něco novýho, co můzu vyzkoušet v kuchyni. A vepřová panenka s liškama, to zní jako skvělá kombinace. Díky za článek!
Super recept, vždycky jsem si myslela, že houby nemusím, ale tohle zní fakt dobře. Určitě vyzkoušim. Moc děkuju za inspiraci!