Servíruje se na velké pánvi, z níž si každý nabírá podle své chuti.
Suroviny:
200 g krevet
1 cibule
2 stroužky česneku
1 velká červená paprika
špetka šafránu
150 g kulatozrnné rýže
1 lžička mleté červené papriky
400 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1/2 hrnku mraženého hrášku
čerstvý citron, olivový olej
čerstvá petrželka, sůl
Postup:
V hluboké pánvi si rozpalte trochu oleje. Orestujte na něm cibuli a česnek. Přidejte mletou papriku, rýži a šafrán. Zalijte vývarem a 15 minut vařte. Do paelly vmíchejte hrášek, nakrájenou papriku a krevety.
Paellu promíchejte a ještě 5 minut duste pod pokličkou. Pokrm podle chuti osolte, posypejte jej petrželkou a pokapejte citronem. Paellu můžete servírovat s čerstvým bílým pečivem.
• Náš tip Do paelly můžete přidat i kuřecí maso.