Ideální je dát si ho k snídani, ale v kavárnách jej servírují po celý den ke kávě či čaji.
Suroviny:
2 vejce S 2 plátky toustového chleba
2 lžíce mléka
2 lžičky medu
lžička mleté skořice
čerstvé ovoce
máslo na opékání
zakysaná smetana na ozdobu
Postup:
V hlubokém talíři si rozšlehejte vejce, přilijte do něj mléko, nejlépe plnotučné, přidejte med a skořici. Každý plátek chleba v této tekuté směsi důkladně obalte. Na pánvi si rozehřejte lžíci až dvě másla. Toust z každé strany dozlatova opečte.
Ještě teplý toust ozdobte čerstvým ovocem, například hruškami, jablky, borůvkami, zkrátka sezonním ovocem. Navrh toustu přidejte lžičku zakysané smetany. Připravte jej o víkendu pro rodinu k snídani a budou vás za to milovat.
Náš tip
Pro lepší chuť přidejte do mléka jeden vydlabaný vanilkový lusk.