Máte po svátcích a silvestrovských oslavách už dost přejídání?
Suroviny:
250 g žluté čočky
1 červená cibule
10 dkg slaniny
2 lžíce nakládané kapie
1/2 pórku
4 vejce
Na zálivku:
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
1/2 lžičky cukru, sůl, pepř
Postup:
Čočku propláchněte a dejte na 15 minut vařit. Opět propláchněte. Slaninu nakrájejte, usmažte. Smíchejte s čočkou. Přikrájejte do ní kapii, cibuli a porék. Osolte a opepřete. Dejte vařit vodu s lžicí octa.
Jakmile se začne vařit, vytvořte ve vodě vír a rozklepněte do něj vejce. Vařte 3 minuty. Vejce vyjměte a postup opakujte. Zálivku vmíchejte do čočky. Podávejte s vejcem ochuceným solí a pepřem.
Náš tip
Do salátu přidejte na másle lehce orestované kešu oříšky.