Kořeněný bůček, nakrájený na menší kousky, chutná teplý i studený.
Potřebujete:
✿ 500 g bůčku bez kosti
✿ sůl, pepř
✿ olej
✿ 1 citron
Marináda:
✿ 2 lžíce oleje
✿ 2 lžíce sladké chilli omáčky
✿ 1 lžíci pikantní hořčice
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ 1 lžíci sójové omáčky
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 lžičku chilli pasty
✿ 1 lžičku sladké papriky
1. Den předem si maso naložte.
Připravte si marinádu smícháním oleje, chilli omáčky, hořčice, citronové šťávy, sójové omáčky, prolisovaného česneku, chilli pasty a mleté papriky. Bůček si nakrájejte na silnější plátky
2. Vložte bůček do mísy a dobře promíchejte s marinádou. Misku s masem přiklopte a nechte marinovat v lednici cca 24 hodin.
3. Plech vyložte pečicím papírem a lehce ho potřete olejem. Rozložte na něj plátky bůčku a pečte při 200 °C doměkka a dokřupava. Plátky pak nakrájejte na menší kousky a podávejte s kousky citronu, případně zeleninou.