Zajímavá kombinace chuti sušených švestek a křupavé slaniny vás překvapí a zaručeně dostane.
Potřebujete:
✿ 20 sušených švestek bez pecek
✿ 20 plátků slaniny nebo pancety
✿ 20 mandlí
✿ rum
1. Sušené švestky spařte horkou vodou a nechte je okapat. Neloupané mandle dejte do kastrůlku, zalijte vroucí vodu a 1 minutu povařte. Vodu slijte a mandle zchlaďte pod studenou vodou. Pak každou mandli na konci lehce zmáčkněte a ona se vyloupne.
2. Blanšírovanými mandlemi naplňte švestky, naskládejte je natěsno do zavařovací sklenice a zalijte rumem tak, aby byly zcela ponořené. Sklenici uzavřete a nechte marinovat v lednici alespoň 24 hodin.
3. Švestky slijte (rum nevylévejte, bude mít lehkou švestkovou chuť!). Každou švestku obalte plátkem slaniny, zajistěte párátkem a pokládejte na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 °C asi 10 minut, až bude slanina zlatá a křupavá. Ještě teplé servírujte.