Bleskově hotový salát se spoustou vitaminů a výživných látek je báječnou teplou večeří.
Suroviny na 4 porce – 1 hrnek quinoy – 1 menší hlávka kapusty – 1 šalotka – 4 lžíce sušených brusinek – 50 g mandlí – 1 lžíce olivového oleje – 1 lžíce citronové šťávy – sůl, pepř
Postup
1. Vodu (asi dva hrnky) osolte a přiveďte k varu. Přidejte quinou, stáhněte plamen a pod pokličkou za občasného míchání vařte asi 10 minut. Kapustu omyjte, osušte a natrhejte na menší kousky. Přidejte ji ke quinoe a duste asi 5 minut. Pak odstavte a nechte pod pokličkou dojít asi ještě 5 minut.
2. Šalotku oloupejte, pokrájejte nadrobno a smíchejte s olivovým olejem a citronovou šťávou. Podle chuti osolte a opepřete. Pak vmíchejte ke quinoe s kapustou.
3. Nakonec přidejte sušené brusinky a mandle, které nasekáte a opražíte nasucho. Zlehka promíchejte.
4. Naporcujte na talíře nebo do misek a servírujte.