Smetanová špenátová polévka se nikdy neomrzí. My si ji ovšem připravíme se smetanou.
Suroviny:
4 hrsti čerstvého listového špenátu
1 menší cibule
2 stroužky česneku
500 ml zeleninového vývaru
1/2 hrsti čerstvé bazalky
sůl, pepř
10 ml smetany ke šlehání
olivový olej
1/2 lžičky sušeného oregana
Postup:
Ve velkém hnci si rozehřejte asi dvě lžíce olivového oleje. Přidejte najemno nakrájenou cibulku a počkejte, až zesklovatí. Nyní je čas přidat do hrnce prolisovaný česnek. Restujte jednu minutu.
Nyní do hrnce přidejte špenát, bazalku, sušené oregano, 500 ml zeleninového vývaru a ochuťte solí a pepřem. Vařte zhruba 10 až 15 minut. Do polévky vlijte smetanu a rozmixujte ji dohladka.
Náš tip
Dozdobte nastrouhaným parmazánem.