Hodí se k pivu, vínu nebo jen tak jako pohoštění pro přátele a rodinu. Nikdy neprohloupíte.
Ingredience:
4 velké cibule
250 ml světlého piva
50 g bramborového škrobu
200 g polohrubé mouky
jemnou strouhanku
2 vejce
1 lžíce mleté sladké papriky
sůl, pepř
rostlinný olej na smažení
Postup:
Cibuli si oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka. Každé kolečko rozeberte na jednotlivé dílky. V míse smíchejte mouku, škrob, papriku, strouhanku, vejce, sůl, pepř a pivo. Těsto vyšlehejte.
Do kastrůlku si nalijte olej a vyčkejte, dokud nebude rozpálený. Každý cibulový kroužek obalte v těstíčku a dozlatova osmažte. Kroužky zbavte přebytečného tuku papírovým ubrouskem.
Náš tip:
Čerstvá cibule je nejlepší, bude po osmažení křupavá a chutná.