Netradiční koláč nadchne děti i dospělé. Připravte něco skutečně originálního.
Ingredience:
1 balení listového těsta
1 hermelín
2 hrsti čerstvé bazalky
2 lžíce nastrouhaného sýra grana padano
sůl, pepř
2 vejce
olivový olej
1 stroužek česneku
Postup:
Listové těsto rozválejte dokulata a položte ho na plech. V mixéru rozmixujte bazalku nastrouhaný sýr grana padano, dvě lžíce oleje, stroužek česneku a osolte a opepřete. Doprostřed těsta vyřízněte kolečko velké jako hermelín.
Sýr usaďte doprostřed a překryjte ho vyříznutým těstem.
Nyní okraje těsta nařežte do proužků a stočte je do spirály. Každou spirálku potřete bazalkovým pestem. Poté celý koláč potřete rozšlehaným vejcem. Pečte na 190 °C asi 20 minut.
Náš tip:
Pokud chcete, aby měl koláč říz, přidejte do něj trochu chilli.