Chutná zatepla i studený. Poctěte svou návštěvu něčím netradičním.
Suroviny:
1 balení listového těsta
150 g mraženého sekaného špenátu
1/2 menší dýně
1 mozarella
hrst nastrouhaného balkánského sýra
200 ml smetany ke šlehání
2 stroužky česneku
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Připravte si formu na koláč. Vystelte si ji pečicím papírem. Na něj pak rozprostřete těsto. V pánvi si na oleji orestujte oloupanou a na kostičky nakrájenou dýni. Osolte ji a opepřete. Přidejte špenát a restujte dalších 5 minut.
Směs z pánve rovnoměrně rozprostřete na listové těsto. Přidejte na kousky nakrájenou mozarellu a nastrouhaný balkánský sýr. Vše opepřete. Nekonec zalijte koláč smetanou ochucenou prolisovaným česnekem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 20 až 25 minut.