Chcete svou rodinu nebo přátele ohromit zajímavým dezertem? Pak vyzkoušejte pošírovanou hrušku.
Suroviny:
2–4 hrušky
4 ks hřebíčku
1 polévová lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 celá skořice
60 g třtinového nebo kokosového cukru
1 lžička mleté skořice nebo kakaa
200 ml sladšího červeného vína
šlehačka na ozdobu
Postup:
Ve větším kastrůlku svařte červené víno se třtinovým nebo kokosovým cukrem, citronovou šťávou a kořením. Jakmile se cukr rozpustí, vložte do vína hrušky a vařte je pod pokličkou po dobu 25 až 25 minut. Nezapomeňte hrušky pravidelně přelévat vínem. Změklé hrušky z kastrolu vyjměte a zároveň vyndejte i skořici.
Zbylou tekutinu svařte na sirup a nakonec jím hrušky přelijte. Hrušky můžete podávat ještě horké anebo je nechte v sirupu vychladnout. Dezert podávejte se šlehačkou lehce posypanou skořicí či kakaem. Můžete ale použít také zakysanou smetanu. Přejeme vám dobrou chuť!
Náš tip
Do sirupu můžete přidat také špetku muškátového oříšku.