Klasickým řízkům dozajista neodzvonilo, ale čas od času neuškodí si je něčím zpestřit.
Ingredience:
2−3 plátky krkovičky
4−6 plátků slaniny
2/3 hrnku nastrouhaného sýru grana padano
3 vejce
2 hrnky hladké mouky
1/2 hrnku plnotučeného mléka
sůl, pepř
strouhanka na obalení
olej na smažení
Postup:
Plátky krkovice lehce naklepejte nikoli paličkou na maso, ale klouby. Osolte je, opepřete a nechte 5 minut odležet. Rozšlehejte vejce a přidejte do něj trochu mléka Strouhanku smíchejte s nastrouhaným sýrem.
Každý plátek krkovice obalte ve dvou plátcích slaniny, pak v mouce, následně ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Řízky smažte dozlatova.
Náš tip:
Řízek na závěr pokapejte čerstvou šťávou z citronu.