Salát namíchaný z plátků brambor, vajec, tuňáka a černých oliv má chuť a šarm.
Suroviny na 4 porce – 500 g nových brambor – 1 žlutá paprika – 1 červená cibule – 100 podélných cherry rajčat – 4 vejce – 400 g tuňáka ve vlastní šťávě – 150 g salátu – 4 lžíce černých oliv bez pecky
Na zálivku – 2 lžíce vinného octa – 1 lžíce olivového oleje – 1 lžíce dijonské hořčice – 1 lžíce majonézy – sůl, pepř
Postup
1. Nové brambory vydrhněte kartáčkem a uvařte v osolené vodě doměkka. Nechte je vychladnout a nakrájejte na plátky. Vejce uvařte natvrdo, pak je ochlaďte pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
Tuňáka slijte. Cibuli oloupejte a pokrájejte na kolečka. Papriku omyjte a nakrájejte na proužky. Rajčátka překrojte napůl.
2. Salát natrhejte do mísy. Přidejte všechny ostatní připravené ingredience a zlehka promíchejte. Ze surovin na zálivku ušlehejte vidličkou dresink.
3. Salát naservírujte na talíře nebo do misek a polijte zálivkou.