V jednoduchosti je síla a Italové o tom vědí své. Připravte si chutné a rychlé těstoviny.
Suroviny:
1 balení špaget
1 velká cibule
300 g hovězího mletého masa
hrst čerstvé bazalky
3 stroužky česneku
4 velká zralá rajčata
sůl, pepř
5 lžic rajského protlaku
olivový olej
hrst strouhaného parmazánu nebo sýru grana padano
Postup:
Na pánvi rozpalte olej. Cibuli nakrájenou najemno orestujte dozlatova. Přidejte mleté maso, osolte ho a opepřete. Počkejte, dokud se neopeče, pak přidejte nasekaná rajčata a prolisované stroužky česneku. Promíchejte a nechte probublávat.
Mezitím uvařte špagety podle návodu na obalu. Do pánve přidejte rajský protlak a pokrm ještě dle chuti dosolte, dopepřete a přidejte bazalku. Nechte 5 minut probublávat. Špagety s omáčkou servírujte bohatě posypané nastrouhaným sýrem.