Ne všichni milují ostrý sýr niva. Nahradit ho lze třeba strouhaným hermelínem.
Ingredience: 4 porce
150 g sýru niva
1 žervé
1 tavený sýr
100 g majolky
6 lžic zakysané smetany
50 g mletých vlašáků
lžička zeleného pepře
1 pomeranč
Postup:
Nivu nastrouháme, přidáme ostatní sýry, majolku, zakysanou smetanu a dobře rozmixujeme. Přisypeme ořechy a pepř. Posypat můžeme krájenou pažitkou.
Potom nakrájíme oloupaný pomeranč na plátky a půlkami ozdobíme chlebíčky natřené pomazánkou. Místo veky klidně použijte slané sušenky či krekry. Kdo si hlídá linii, může si namazat kolečka salátové okurky.
Doba přípravy: 20 min
Cena za 1 porci: 20 Kč