Vyzkoušejte vinnou klobásu i trochu jinak. Uvidíte, že neprohloupíte. Kombinace piva a bylinek je prostě skvělá.
Suroviny:
2 vinné klobásy
1 plechovka světlého piva
1 lžíce sušeného tymiánu
2 snítky čerstvého tymiánu
kukuřičný škrob
rostlinný olej na smažení
sůl, pepř
Postup:
Smíchejte pivo se sušeným i čerstvým tymiánem a naložte do směsi klobásy. V lednici je nechte minimálně půlku dne, nejlépe celý, ať klobásy dokonale nasáknou směs. Klobásu vyndejte, párátky nebo špejlemi ji srolujte do klubíčka tak, aby se vám nerozpadala.
Na pánvi rozpalte větší množství oleje. Klobásu mezitím zaprašte kukuřičným škrobem smíchaným s trochou soli a pepře a zbytek oklepejte. Klobásu zprudka osmahněte z obou stran dozlatova.
Přendejte ji na talíř a osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Vinná klobása nejlépe chutná s opečenými, klasickými vařenými bramborami nebo bramborovou kaší.