Připravte si k nedělnímu obědu šťavnatou roládu. Nejlépe se k ní hodí bramborová kaše nebo šťouchané brambory.
Suroviny:
1 velké kuře
20 dkg anglické slaniny
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžička mleté uzené papriky
sůl
½ l piva
Na nádivku:
4 vejce
jarní cibulka
malá plechovka hrášku
20 dkg másla
petrželka
Postup:
Na másle orestujte cibulku a zalijte ji rozmíchanými vejci. Osolte a opepřete. Do vajíček zamíchejte hrášek a petrželku. Maso rozklepejte a osolte ho. Vnitřní stranu, ochuťte uzenou paprikou a potřete hořčicí.
Poklaďte plátky slaniny a pak přidejte vaječnou směs. Zavinuté kuře vložte do pekáče a podlije polovinou piva a trochou vody. Pečte při 200 °C hodinu a půl. Mezitím podlévejte roládu pivem.
Náš tip
Místo petrželky můžete do nádivky přidat i kopřivy.