Kouzlo italských pokrmů tkví v tom, že stačí dvě tři ingredience a vykouzlíte něco neskutečného.
Suroviny:
150–200 g těstovin
250 g keříčkových cherry rajčátek
150 g mozzarelly
kvalitní olivový olej
sůl, pepř
čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
Těstoviny uvařte v osolené vodě tak, aby byly na skus. Na olivovém oleji opečte keříčková rajčátka. Jakmile budou těstoviny hotové, promíchejte je s trochou kvalitního olivového oleje a nezapomeňte je také osolit a opepřit.
Přidejte k nim orestovaná rajčátka a také natrhanou nebo nakrájenou mozzarellu. Pokrm servírujte s čerstvou bazalkou, případně s jakoukoli jinou bylinkou, může být klidně i sušená. Těstoviny výborně chutnají i zastudena.
Náš tip
Posypejte těstoviny sýrem grana padano.