Suroviny:
5 menších lilků
2 lžíce olivového oleje
3 cibule
3 zelené papriky
1 chilli paprička
4 rajčata
2 stroužky česneku
petrželová nať
1 hrst strouhaného sýra
sůl
pepř
Postup:
Umyté lilky rozkrojte na poloviny a vydlabejte dužinu. Tu mírně osolte a dejte do cedníku vykapat. Vydlabané lilky nechte vypotit, osušte je papírovou utěrkou a pak opečte ze všech stran v pánvi na olivovém oleji.
Nakrájenou cibuli společně s chilli papričkou nechte zpěnit na pánvi v kapce oleje.
Přidejte na tenké proužky nakrájenou papriku. Rajčata spařte ve vroucí vodě a zbavte slupky. Nakrájejte je a přidejte k paprice spolu s odkapanou lilkovou dužinou a osolte.
Vše duste na mírném plameni bez pokličky, dokud směs nezhoustne. Přidejte česnek, posekanou petrželovou nať a směsí naplňte lilky. Narovnejte je do pekáčku, podlijte teplou vodou a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut. Zhruba 3 minuty před koncem pečení je posypejte nastrouhaným sýrem.
Tip!
Neobejdete se bez masa? Pak přidejte do náplně asi 200 g mletého hovězího.