Jednoduchá pochoutka z grilu zdaleka nejen pro milovníky hermelínu. Sýru s ušlechtilou plísní na povrchu můžete udělit ještě chuťový rozměr navíc, jestliže jej připravíte také s náplní.
V tom případě stačí hermelín překrojit a vložit do něho třeba kousky česneku, sušená rajčata a na kousky nakrájené olivy.
Ingredience: 4 porce
4 hermelíny
1 lžíce nasekaných bylinek
kousek nastrouhaného zázvoru
5 lžic olivového oleje
sůl
pepř
1 stroužek česneku
Postup:
Do misky dejte olej, bylinky, nastrouhaný zázvor a prolisovaný stroužek česneku. Hotovou směsí důkladně potřete každý kus sýra. Poté si připravte 4 čtverce alobalu.
Do každého zabalte sýr. Balíčky následně vyskládejte na gril a pečte je přibližně 20 minut. Do balíčků můžete přidat ještě i plátky lilku, cukety a cibule. Hotové hermelíny podávejte s opečenou bagetkou.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 35 Kč