Tahle oblíbená česká klasika chutná nejvíc z čerstvých hub, ale pokud je nemáte po ruce, hodí se i sušené.
Ingredience: na 4 porce
● 300 g brambor
● hrst čerstvých hub
● 2 vejce
● 150 ml smetany
● hrst čerstvého kopru
● 700 ml zeleninového vývaru
● sůl
● pepř
● kmín
● 2 lžíce másla
● 2 lžíce hladké mouky
● 1 cibule
Postup:
Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypte mouku, promíchejte a přilejte vývar. Dejte do něj nakrájené brambory a houby. Polévku osolte, opepřete a vařte, dokud brambory nezměknou. Pak přidejte nasekaný kopr a polévku zjemněte smetanou.
Nechte projít varem a stáhněte z ohně. Podávejte s uvařeným nebo ztraceným vejcem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč