Suroviny:
Na buchtičky:
½ kostky čerstvého droždí
100 g krupicového cukru
170 ml mléka
100 g másla
330 g hladké mouky
1 vejce
špetka soli
3 lžíce sádla
Na krém:
600 ml mléka
100 g cukru
30 g másla
1 vanilkový pudink
1 lžíce Tuzemáku
Postup:
Do mísy rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, 2 lžíce vlažného mléka a nechte vzejít kvásek. V rendlíku lehce zahřejte zbylé mléko a nechte v něm rozpustit máslo.
Do mísy s kváskem prosejte mouku, přidejte špetku soli, zbytek cukru, vejce a mléko s rozpuštěným máslem. Vypracujte hladké těsto a nechte ho asi hodinu kynout.
Pekáč vymažte rozpuštěným sádlem. Z těsta tvořte malé kuličky a ty pokládejte do pekáčku, na závěr je ještě ze všech stran potřete sádlem. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte dozlatova.
Mléko zahřejte v kastrolu, přidejte pudinkový prášek a cukr a dobře promíchejte metlou, aby nezůstaly hrudky. Na závěr do pudinku přidejte máslo a Tuzemák. Buchtičky podávejte teplé a přelité krémem.