Tyhle koláčky vypadají náramně. Jsou skvělé i s jahodami nebo lesním ovocem. Polovinu mouky lze nahradit mletými lískovými oříšky.
Ingredience: Na 4 galetky
250 g hladké mouky
125 g másla
1 vejce
1 lžička soli
1 vejce na potření
Na dohotovení:
1 kg pevnějších meruněk
1 vejce
250 g ricotty
4 lžíce cukrumed
1 vejce na potření
Postup:
Do mísy dejte mouku, sůl, pokrájené změklé máslo a vejce. Vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte chvilku v chladu. Ricottu prošlehejte s cukrem a vejci Těsto rozdělte na 4 díly. Vyválejte 4 kolečka. Vyskládejte je na plech.
Naneste na ně ricottu tak, aby okraje zůstaly volné. Poté přidejte nakrájené meruňky a pokapejte je medem. Volné okraje těsta zahněte dovnitř. Okraje koláče potřete rozšlehaným vejcem. Vložte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte 20 minut. Po vytažení z trouby koláčky posypte rozdrobeným sýrem.
Doba přípravy: 35 min
Cena za 1 koláč: 60 Kč