Dva druhy masa a k tomu výborné brambory s čerstvou petrželkou. To je nedělní oběd jako dělaný. Navíc na něm není vůbec nic těžkého.
Suroviny:
5 kuřecích čtvrtek
150 g pikantní klobásky
1 ½ lžíce grilovacího koření
3 lžíce másla
6 velkých brambor
sůl, pepř
čerstvá petrželka
Postup:
ν Kuřecí čtvrtky omyjte, osolte je a opepřete. Každou zasypejte ještě trochou grilovacího koření. Použijete-li ho víc, pak nemusíte kuře tolik solit. Většina grilovacího koření už sůl obsahuje.
Brambory nakrájejte na měsíčky. Zapékací mísu vymažte máslem a rozmístěte do ní kuřecí čtvrtky. Kolem nich rozmístěte brambory a následně také na kolečka nakrájenou klobásu.
Troubu předehřejte na 190 °C. Mezitím kuře podlijte zhruba 2 dl vody a ještě přidejte do pekáčku pár kousků másla. Pečte zhruba 40 minut. Nezapomeňte případně kuře ještě jednou trochu podlít, aby vznikla výborná šťáva.
Před podáváním pokrm bohatě posypejte čerstvou a najemno nakrájenou petrželkou, případně cibulovou natí.
Náš tip
Na posledních 10 minut poklaďte na kuře plátky brambor a zasypejte je sýrem.