Suroviny:
500 g špaget
70 g parmazánu
Masové koule:
500 g smíchaného mletého hovězího a vepřového masa
80 g slaniny
1 šalotka
2 stroužky česneku
5 lžic strouhanky
1 vejce
hrst bazalky
sůl
pepř
6 lžic olivového oleje
Rajčatová omáčka:
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
2 stroužky česneku
800 g loupaných krájených rajčat
1 lžíce třtinového cukru
sůl
pepř
hrst bazalky
Postup:
Do hrnce dejte vařit vodu a osolte. Jakmile začne voda vřít, uvařte špagety al dente.
Do mísy dejte mleté maso. Slaninu nakrájejte na kostky a přidejte k masu. Šalotku a česnek zbavte slupky a nakrájejte, spolu s bazalkou, a přidejte k masu. Stejně tak strouhanku, vejce, osolte a opepřete.
Směs promíchejte a vytvořte koule. Na větší pánvi rozehřejte olej a na mírném plameni koule opečte ze všech stran.
Rozehřejte druhou pánev a přidejte olivový olej. Šalotku a česnek zbavte slupky a nakrájejte. Přidejte na pánev a orestujte.
Zalijte loupanými rajčaty a dochuťte cukrem, solí, pepřem a nakrájenou bazalkou.
Hotové koule dejte provařit do omáčky. Tou pak přelijte špagety na talíři a posypte parmazánem.
Tímhle jídlem nezklamete asi nikoho. Děti je milují a nemusíte se bát je podat ani návštěvě. Navíc hotovo budete mít rychle.