Suroviny:
350 g cukety
500 g hladké mouky
200 ml vody
4 lžíce oleje
20 g čerstvého droždí
80 g parmazánu
hrst smažené cibule
4 sušená rajčata
2 stroužky česneku
snítka čerstvého rozmarýnu
1 lžička drceného kmínu
1 lžička cukru
sůl
Postup:
Nastrouhanou cuketu osolte a nechte v cedníku odkapat. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody, přidejte špetku cukru a nechte odstát 15 minut a vzejít kvásek.
Do druhé mísy nasypte mouku, přidejte koření, nasekaný rozmarýn, nakrájená sušená rajčata, smaženou cibuli, parmazán, sůl a olej. Přidejte vykynutý kvásek, vymačkanou cuketu a těsto prohněťte a nechte hodinu v teple.
Chléb vložte do olejem vymazané formy a nechte ještě půl hodiny kynout. Troubu předehřejte na 220 °C. Pečte10 minut, pak stáhněte teplotu na 180 °C a pečte ještě 40 minut. Pak chléb vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.