Grilované ryby jsou skvělé a bylinková marináda jim dodá ještě lepší chuť. Hodí se ke každé rybě, ať už grilujete filety, nebo rybu celou.
Potřebujete:
✿ 150 ml bílého vína
✿ 5 kuliček nakládaného zeleného pepře
✿ 3 lžíce citronové šťávy
✿ 1 lžící olivového oleje
✿ 1 stroužek česneku
✿ 2 snítky tymiánu
✿ čerstvou bazalku
✿ čerstvou petrželovou nať
✿ sůl, pepř
1. Čerstvé bylinky nasekejte nadrobno a smíchejte s rozmačkanými kuličkami zeleného pepře. Vše dejte do misky, přidejte sůl, mletý pepř, citronovou šťávu a prolisovaný česnek.
2. Vlijte lžící oleje, vše zalijte bílým vínem a promíchejte. Do marinády naložte nasolené porce ryby a nechte je marinovat ideálně přes noc.
3. Marináda se výborně hodí například na lososa, pstruha, ale chutná s ní i kapr. Při samotném grilování pak ryby ještě potírejte zbylou marinádou pomocí snítky rozmarýnu, který ji krásně provoní.