Lasagne chutnají dětem i dospělým. Vyzkoušejte tradiční italský recept.
Suroviny:
1 balení lasagní
400 g mletého masa
2 cibule
½ l mléka
3 stroužky česneku
3 lžíce oleje
4 lžíce hladké mouky
2 hrsti tvrdého sýra
2 lžíce grilovacího koření
1 lžička provensálského koření
1 plechovka nakládaných rajčat
Postup:
Osmažte cibuli a česnek. Pak přidejte mleté maso a restujte. Přidejte rajčata, koření, sůl a restujte 20 minut. Do hrnce nalijte mléko, přidejte mouku a za stálého míchání přiveďte k varu. Do zapékací mísy vrstvěte bešamel, těstoviny a masovou směs.
Poslední vrstvu tvoří bešamel posypaný tvrdým sýrem. Pečte 25 minut na 180 °C.