Do marinády můžete přidat i další ingredience, které ji zvýrazní. Zkuste třeba najemno nastrouhaný zázvor, v zájmu zjemnění chuti se výborně hodí také med.
Ingredience: 4 porce
● 1 kg kuřecích paliček
● 6 lžic sezamového oleje
● 2 lžíce sezamových semínek
● 100 ml černého piva
● 1 lžíce rajčatového protlaku
● 2 stroužky česneku
● 1 lžíce dijonské hořčice
● sůl
● pepř
Postup:
Paličky vložte do větší mísy. Přidejte sezamový olej, černé pivo, rajčatový protlak, prolisované stroužky česneku, dijonskou hořčici, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a paličky nechte přibližně hodinku marinovat.
Následně je vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Posypte je sezamovými semínky a pekáč vložte do trouby předehřáté na 180 0C. Pečte paličky zhruba 50 minut. Podle potřeby je můžete podlít trochou vody nebo v ideálním případě vývarem. Jako příloha stačí čerstvý chléb nebo bageta.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč