Místo rajčatového základu použijte na pizzu zakysanou smetanu. Přidejte do ní česnek, sůl, pepř a nasekané bylinky.
Ingredience: 4 malé pizzy
● 1 balení chlazeného listového těsta
● 4 lžíce rajčatového protlaku
● 1 lžíce lístků tymiánu
● sůl
● pepř
● 1 stroužek česneku
● 100 g loupaných rajčat
● 1 menší cuketa
● hrst cherry rajčátek
● 1 žlutá paprika
● 1 červená paprika
● hrst oliv
● olivový olej
Postup:
Zeleninu nakrájejte, pokapejte olejem, přidejte lístky tymiánu, sůl, pepř a promíchejte. Račatový protlak promixujte s loupanými rajčaty, solí a pepřem.
Listové těsto nakrájejte na 4 díly a vytvarujte okraje. Každý kousek potřete rajčatovou směsí. Poté na ni rozprostřete zeleninovou směs. Pizzy vložte do trouby předehřáté na 190 °C a pečte je 15 až 20 minut.
Příprava: 45 min
Cena za 1 pizzu: 30 Kč