Trápí vás často nesnesitelné pálení žáhy, nadýmání, škytavka a plynatost? Pak vyzkoušejte domácí prostředky proti překyselení organismu.
Spěte na levém boku
Nadměrná produkce žaludečních kyselin způsobuje pálení žáhy. Pokud na to trpíte, omezte citrusy, česnek a kořeněná jídla. Jezte menší porce a spěte na levém boku. Tato poloha brání žaludečním kyselinám vstoupit do jícnu.
Lahodné podmáslí
Pro úlevu od pálení žáhy vypijte sklenici podmáslí, které obsahuje kyselinu mléčnou, jež neutralizuje kyselost v žaludku. Uklidňuje žaludek tím, že potahuje žaludeční výstelku a snižuje příznaky podráždění a kyselý reflux. Podmáslí je i přirozené probiotikum, zabraňující hromadění plynu a nadýmání.
Banán zlepšuje trávení
Pro zdraví střev a žaludku jsou banány prospěšné, neboť obsahují vlákninu, která zlepšuje trávení. Jsou bohaté na draslík a stimulují tvorbu hlenu v žaludku, čímž zabraňují nadměrné tvorbě kyselin.
Křupavé mandle
Dobře zmírňují kyselost žaludku. Ve starověku v zemích Blízkého východu se považovaly za přírodní lék na vředy a pálení žáhy. Jsou bohaté na přírodní oleje, jež zklidňují a neutralizují žaludeční kyseliny.