Kuře, když se nepřipraví správně, může být vysušené. My vám ale představíme recept, díky němuž se vám prsíčka ukážou v tom nejlepším světle.
Suroviny:
3 až 5 kuřecích prsíček
čerstvě namletý pepř
sůl
1 citron
pár snítek tymiánu
olivový olej
200 g mražených fazolových lusků
2 lžičky mleté sladké nebo pálivé papriky
Postup:
Kuřecí prsíčka omyjte, osolte, opepřete a přidejte trochu mleté papriky. Pak je pokapejte olivovým olejem ochuceným trochou čerstvého tymiánu. Zmražené fazolky navrsvěte na alobal, osolte je, opepřete a opět pokapejte olivovým olejem.
Rozpalte gril a prsíčka společně s fazolkami ogrilujte. U kuřecího prsíčka je zapotřebí, aby se grilovalo zprudka. Tak se nevysuší. Nakonec vše pokapejte citronovou šťávou.
Náš tip
Místo fazolek si můžete ogrilovat také bílý nebo zelený chřest.