Skvělá svačinka nebo chuťovka k vínu. Do těsta můžete místo jogurtu použít i zakysanou smetanu. Těsto se dá rovněž použít i na závin, je pružné a dobře se s ním pracuje.
Ingredience: na 8 kousků
Na těsto:
● 170 g hladké mouky
● 80 g másla
● 80 g bílého řeckého jogurtu
● 1 vejce na potření
● 1 lžička soli
● semínka na posypání
Na dohotovení:
● 1 svazek zeleného chřestu
● 8 plátků šunky
● 2 mozzarelly
Postup:
V míse promíchejte mouku, jogurt, změklé máslo a sůl. Vypracujte hladké těsto. Vyválejte ho na plát a nakrájejte na 8 čtverců. Chřest opláchněte a odkrojte tvrdé konce. Poté ho pokapejte olejem a rukou promíchejte. Mozzarellu natrhejte na kousky nebo nakrájejte na plátky.
Na každý kousek těsta dejte plátek šunky. Přidejte chřest, kousky sýra a těsto zahněte do tvaru šátečku. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte semínky. Takto připravené koláčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Příprava: 45 min
Cena za 1 kousek: 17 Kč