Krémové rizoto můžete vylepšit i dalšími ingrediencemi, například houbami, lososem, krevetkami, cuketou apod.
Potřebujete:
✿ 180 g rýže na rizoto
✿ 60 g másla
✿ 100 ml suchého bílého vína
✿ 500 ml zeleninového vývaru
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 150 g chřestu
✿ 80 g parmazánu
✿ čerstvé bylinky
1. Z chřestu odkrojte spodky, očistěte ho a nakrájejte na delší kousky a špičky si dejte stranou. Svařte vývar. Rýži dejte do kastrolu, zalijte vínem a nechte ho odpařit a postupně přilévejte horký vývar , dokud rýže nezměkne.
2. Rýži odstavte z tepla a přidejte do ní 50 g másla, lžičku oleje, nastrouhaný parmazán, citronovou šťávu, sůl a promíchejte.
3. Na lžíci másla a oleje opékejte v pánvi chřest bez špiček asi 2 minuty. Pak přidejte špičky, opékejte ještě minutu a osolte. Rizoto smíchejte s chřestem a podávejte ozdobené špičkami chřestu, případně bylinkami.