Suroviny:
350 ml plnotučného mléka
100 g cukru
50 ml vody
10 g želatiny v prášku
250 ml smetany
Na rozvar:
200 g rebarbory
100 g cukru
150 ml pomerančové šťávy
kůra z jednoho pomeranče
1 lžíce škrobu
2 lžíce vody
Postup:
V rendlíku ohřejte na středním plameni mléko s cukrem. Nenechávejte ho projít varem, stačí ohřát natolik, aby se cukr rozpustil. Mezitím si v hrnku rozmíchejte želatinu s vodou.
Jakmile nabobtná, vlijte ji do teplého mléka, přilijte smetanu a dobře promíchejte.
Směs rozdělte do 4 pohárků a dejte alespoň na 6 hodin do lednice. Připravte rozvar. Rebarboru nakrájejte na kousky velké asi 2 cm a vložte je do kastrolu.
Přidejte cukr, strouhanou pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu a vše asi 10 minut povařte. V misce rozmíchejte jemný škrob s vodou, přidejte do rebarbory a vše ještě 2 minuty povařte.
Odstavte a nechte vychladnout. Studenou panna cottu ozdobte rebarborovým rozvarem a můžete podávat!
Tip!
Stejným způsobem můžete rozvar připravit i z jiného ovoce, které máte doma.