Suroviny:
200 g rebarbory
1 jablko
4 lžíce třtinového cukru
80 g másla
100 g moučkového cukru
50 g hladké mouky
50 g ovesných vloček
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Rebarboru oloupejte, stonky nakrájejte na kousky dlouhé asi 2 centimetry a nasypte je do zapékací misky. Posypte hnědým cukrem a rukama promíchejte.
Omyté jablko nakrájejte na malé kousky, přidejte k rebarboře a lehce promíchejte. Studené máslo, cukr, ovesné vločky a mouku nasypte do misky a mněte konečky prstů tak dlouho, až utvoříte drobenku. Tou posypte rebarboru v zapékací misce.
Několikrát miskou klepněte o kuchyňskou linku, aby se drobenka dostala mezi ovoce.
Zapékejte 25–30 minut, až povrch zezlátne a spodní část krásně bublá. Crumble podávejte teplý s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Tip!
Do ovesné drobenky můžete přidat i plátky mandlí nebo nasekané ořechy.