Nechce se vám utrácet za zmrzlinu, ale ochlazení v teplých dnech přijde vhod? Vyrobte si domácí zmrzlinu.
Ingredience:
300 g čerstvých jahod
130 g krupicového cukru
1 lžíce citronové šťávy
170 ml smetany ke šlehání
60 ml plnotučného mléka
Postup:
Nakrájejte cibuli na kostičky a orestujte si ji na 2 lžících másla. Jahody omyjte a zbavte zelené stopky. Vhoďte je do mixéru a dobře rozmixujte. Nyní k nim přidejte krupicový cukr, citronovou šťávu, mléko a smetanu. Opět dobře rozmixujte.
Směs přelijte do uzavíratelné misky a dejte na hodinu zamrazit. Po hodině směs dobře promíchejte, aby se vám v ní nevytvořily velké krystaly ledu. Po další hodině opět zmrzlinu promíchejte. Nakonec ji nechte zamraženou alespoň 12 hodin.
Náš tip:
Zmrzlinu servírujte do misky s čerstvými jahodami.