Bude chutnat z mraženého i čerstvého hrášku. Na ten sterilovaný zapomeňte a nechte jej raději do bramborového salátu. Polévku můžete podávat s opečenými plátky bagety potřenými Lučinou.
Ingredience: 4 porce
● 1 lžíce másla
● 1 cibule
● ½ lžičky římského kmínu
● 500 g mraženého hrášku
● 2 snítky čerstvé máty
● 800 ml zeleninového vývaru
● 100 g ricotty
● sůl
● pepř
Postup:
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte máslo. Přidejte kmín a nechte ho rozvonět. Pak vše zalejte vývarem, přidejte hrášek a mátu. Pokud nemáte dostatek hrášku, můžete ho doplnit i jinou zelenou zeleninou.
Polévka bude výtečně chutnat s cuketou i brokolicí. Poté ji vařte přibližně 15 minut. Pak ji tyčovým mixérem rozmixujte na hladký krém. Do hotové polévky vmíchejte ricottu, osolte ji, opepřete a dozdobte třeba polníčkem.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 20 Kč