Není buřtguláš jako buřtguláš. Ochutnejte tuto špekáčkovou specialitu.
Suroviny:
5 špekáčků
2 velké cibule
3 stroužky česneku
200 g červených konzervovaných fazolí
2 velké mrkve
2 lžíce rajčatového protlaku
3 bílé papriky
1 lžička mleté papriky
1 lžíce worcesterské omáčky
sůl, pepř, drcený kmín
olej na restování
Postup:
V hrnci na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, po 2 minutách přidejte na kostičky nakrájený česnek. A nakonec na kolečka nakrájenou mrkev a špekáčky. Krátce restujte, pak přidejte worcesterskou omáčku, sůl, pepř, kmín a mletou papriku.
Krátce povařte a přidejte rajčatový protlak, nakrájenou bílou papriku a fazole. Nechte trochu probublat. Guláš zalijte 3 dcl vody a pod pokličkou vařte zhruba 20 minut. Na závěr pokrm posypejte nasekanou petrželkou nebo pažitkou a můžete podávat.
Náš tip
Buřtguláš si nejlépe vychutnáte s vařenými bramborami.