Pokud chcete mít jistotu, že vám sekaná nepopraská, jednou z možností je potřít ji před pečením rozšlehaným vejcem.
Ingredience: 6 porcí
500 g mletého hovězího masa
500 g mletého vepřového masa
1 vejce
1 lžička dijonské hořčice
5 lžic strouhanky
1 cibule
sůl
pepř
1 lžička drceného kmínu
5 snítek tymiánu
Na dohotovení:
2 mrkve
2 cibule
100 ml vývaru
sůl
pepř
olej
Postup:
Do mísy dejte maso. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, hořčici, strouhanku, kmín, sůl a pepř. Vše důkladně propracujte. Hotovou směs nechte odpočinout. Zbylé cibule nakrájejte nadrobno a mrkev na kousky. Cibule opečte mírně dohněda.
Přidejte kousky mrkve, ještě krátce opečte a přidejte vývar, sůl a pepř. Směs krátce povařte, aby se tekutina zredukovala. Sekanou dejte do olejem vymazaného pekáčku. Pečte ji asi 30 min a pak k ní přidejte směs z pánve.
Promíchejte ji s výpekem a směsí potřete i sekanou. Vraťte zpět do trouby a pečte 30 min.
Doba přípravy: 90 min
Cena za 1 porci: 25 Kč