Můžete do ní zpracovat různé druhy zeleniny, které v kuchyni najdete. Nešetřete ani bylinkami. Přidat můžete jak čerstvé, tak i sušené.
Ingredience: 4 porce
800 g mletého krůtího masa z prsou
100 g slaniny
1 cibule
1 vejce
sůl
pepř
6 lžic strouhanky
1 lžíce nasekané petrželky
4 lžíce čerstvého hrášku
1 mrkev
kousek červené papriky
4 lžíce kečupu
1 lžička rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
olej
Postup:
Cibuli nakrájejte nadrobno. Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky spolu s paprikou. Na trošce oleje opečte cibuli a slaninu. Po chvíli přidejte mrkev a hrášek. Krátce opečte, vmíchejte petrželku a směs osolte a opepřete. Stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Mezitím do mísy dejte maso.
Přidejte vejce, strouhanku a směs z pánve. Promíchejte a dle chuti osolte a opepřete. Směs přendejte do olejem vymazané chlebíčkové formy. Kečup promíchejte s protlakem a vmíchejte prolisovaný stroužek česneku. Vše osolte, směs naneste na sekanou a rozetřete. Pečte na 180 0C asi 50 min.
Doba přípravy: 60 min
Cena za 1 porci: 30 Kč