Není nic jednoduššího než rizoto. Je dokonale smetanové, jemné a pochutná si na něm celá rodina.
Suroviny:
2 hrnky rýže arborio nebo carnaroli
2 dcl bílého vína
sůl, pepř
hrnek parmazánu nebo sýru grana padano
2 stroužky česneku
1 menší cibule
rostlinný olej
sůl, pepř
čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
Na pánvi rozpalte trochu rostlinného oleje, nejlépe olivového, a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku. Pak k ní přidejte prolisovaný nebo na tenké plátky nakrájený česnek. Nyní do pánve nasypejte rýži a přidejte 2 hrnky vlažné vody.
Nechte rýži probublávat tak dlouho, dokud se voda neodpaří.
V této fázi do rizota nalijte víno a nechte provařit alespoň 5 minut, aby se odpařil alkohol. Nakonec vmíchejte parmazán a dochuťe pokrm solí a pepřem. Na závěr můžete rizotto dozdobit čerstvou bylinkou, například petrželkou, pažitkou nebo také jarní cibulkou.
Přejeme vám dobrou chuť.