Lehký salát hrající barvami, který můžete sníst jako teplou, ale klidně i studenou večeři.
Potřebujete:
✿ 500 g kuřecích jater
✿ 200 g baby špenátu
✿ 3 rajčata
✿ 1 žlutou papriku
✿ 3 lžíce oleje
✿ 3 plátky slaniny
✿ 2 stroužky česneku
✿ pepř, sůl
✿ špetku římského kmínu
✿ špetku skořice
✿ 2 cm zázvoru
✿ 3 lžíce jablečného octa
✿ lžíci čerstvého koriandru
1. V pánvi na oleji opékejte nakrájenou slaninu asi 5 minut dozlatova, pak přidejte nadrobno nakrájený česnek. Míchejte minutu, přisypte kmín, skořici, nakrájený koriandr a ještě minutu míchejte.
2. Ztlumte plamen, přidejte na kousky nakrájená játra a opékejte, až se zatáhnou. Osolte, opepřete a míchejte 2 minuty, až budou játra opečená zvenčí a uvnitř ještě růžová. Vyjměte je a uchovejte v teple.
3. Do výpeku na pánvi přilijte ocet, přidejte nastrouhaný zázvor a přiveďte k varu. Vraťte játra, prohřejte a rozdělte i se šťávou na talíře. Přidejte nakrájená rajčata a papriku a špenát a podávejte.