Jazyk můžete použít hovězí i vepřový nebo třeba i uzený. S bramborovou kaší je to velká pochoutka.
Potřebujete:
✿ 1 hovězí (vepřový) jazyk
✿ 50 g slaniny nakrájené na drobné kostky
✿ 100 ml černého piva
✿ 50 ml vývaru
✿ 1 cibuli
✿ 2 stroužky česneku
✿ polévkové koření
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci oleje
1. Jazyk očistěte, vložte do papiňáku, zalijte horkou vodou, osolte, přidejte polévkové koření a vařte do poloměkka asi 20 minut. Pak jej vložte do studené vody, sloupněte kůži a nakrájejte šikmo na silnější plátky
2. V zapékací míse na oleji osmažte nakrájenou slaninu a odstavte z ohně. Přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, pivo, vývar, mírně opepřete a promíchejte.
Přidejte nakrájený jazyk, zakryjte a pečte v troubě na poloviční výkon asi 20 minut.
3. Pak odkryjte, maso otočte, případně podlijte a pečte ještě asi 15 minut. Podávejte s bramborovou kaší, případně se zeleninovou oblohou.